Αλληλεγγύη στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου δέχεται βομβιστική επίθεση μεγάλης έντασης. Από τη δολοφονική αυτή επίθεση  προξενήθηκαν κάποιες φθορές στην κεντρική της είσοδο και μεγάλες  υλικές  ζημιές στα γύρω σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάληψη γίνεται στόχος των παρακρατικών φασιστών, αφού το 2011 είχε υποστεί ακόμα έναν εμπρησμό, ενώ και το 2014 η χρυσή αυγή, ανοιχτά πλέον με τη μορφή νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, επιτέθηκε στο χώρο. Η παρουσία της στην γειτονιά και στους δρόμους με δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αντίστασης στις επιλογές της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, με αγώνες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το φασισμό, ενοχλούσε και συνεχίζει να ενοχλεί.
Η συγκεκριμένη επίθεση εντάσσεται σε ένα σύνολο παρακρατικών επιθέσεων το τελευταίο διάστημα σε στέκια και καταλήψεις και η αύξησή τους κάνει φανερό για άλλη μία φορά, πως είτε με δεξιά είτε με αριστερή πολιτική διαχείριση, οι φασίστες αποτελούν την απαραίτητη εφεδρεία του συστήματος και παίζουν το διαχρονικά αντεπαναστατικό τους ρόλο με στόχο τόσο την τρομοκράτηση και την απομόνωση των αγωνιστών/στριών όσο και την επιβολή του φόβου σε ολόκληρη την κοινωνία. Γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στο φασισμό εντάσσεται στον αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν οπισθοχωρούμε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου που αποτελεί κομμάτι του κόσμου του αγώνα, του κόσμου της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ισότητας.

Βάλτε δυναμίτη βγάλτε και μαχαίρια φασίστες θα σας σπάσουμε τα πόδια και τα χέρια
10 100 1000άδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *