Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο ΣΣΜ στις 09.00 το πρωί στο κτίριο 12, αίθουσα 1 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Στις 28 Μαρτίου εκδικάζονται οι μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν τα αφεντικά των μαγαζιών Σαλαντίν και Βοτανοπωλείο, εις βάρος εφτά μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (Σ.Σ.Μ.), μέλους της Εργατικής Ομοσπονδίας Βάσης. Πριν δύο χρόνια περίπου, μετά τη λήξη παρεμβάσεων του Σ.Σ.Μ. για τη διεκδίκησης δεδουλευμένων, ενσήμων αλλά και επαναπροσλήψεων εργαζομένων στα συγκεκριμένα μαγαζιά, το Σωματείο ενημερώνεται ότι διενεργείται εις βάρος του προανάκριση για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης και ηθικής αυτουργίας εναντίον εφτά μελών του. Την υπόθεση είχε αναλάβει τότε, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Για δύο μήνες τουλάχιστον από τις καταθέσεις, το τμήμα της Ασφάλειας αναλαμβάνει να συλλέξει πληροφορίες για το σωματείο, τις δράσεις του, το καταστατικό, τα γραφεία του και τις δημοσιοποιήσεις του στο διαδίκτυο.

Αυτή η δίωξη, και με τον τρόπο που έγινε έχει ως σκοπό να ποινικοποιήσει τα Σωματεία βάσης στο σύνολο τους μέσα από την δίωξη των 7 μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού. Ανάλογες περιπτώσεις είχαμε και με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), μέλος και αυτή της Εργατικής Ομοσπονδίας Βάσης, αλλά και με το Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ). Και τα δύο αυτά σωματεία έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες, ενταγμένες στην ίδια ενορχηστρωμένη και συνεχή προσπάθεια να εγκληματοποιηθεί κάθε κινηματική, από τα κάτω συνδικαλιστική παρουσία και δράση. Γιατί τα σωματεία που οργανώνονται αντιιεραρχικά, οριζόντια και από τα κάτω, μακριά από ξεπουλημένες γραφειοκρατικές καρικατούρες συνδικαλισμού, είναι στην πρώτη γραμμή επίθεσης όσο αφορά τις δυσμενείς εργασιακές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από την κυριαρχία.

Σε μία εποχή όπου η όλο και εντεινόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, οι αυτοοργανωμένες και από τα κάτω δομές αγώνα μπαίνουν στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, προκειμένου να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για να αναχαιτίσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, ώστε να επιτύχουν την εγκαθίδρυση συνθηκών υποταγής και φόβου στο σύνολο της κοινωνίας. Εκκενώσεις καταλήψεων, επιθέσεις σε χώρους αγώνα, απόπειρα ποινικοποίησης των σωματείων βάσης. Η επίθεση σε κάθε δομή αγώνα, είναι επίθεση στο σύνολο του κόσμου του αγώνα που παλεύει για την οικοδόμηση μίας άλλης κοινωνίας. Μίας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Αλληλεγγύη στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού

Ενάντια στο Κράτος και στα Αφεντικά

Οργάνωση και Αγώνας σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας:

στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους δρόμους

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 28/3 στις 09.00 το πρωί στο  κτίριο 12, αίθουσα 1 στα δικαστήρια της Ευελπίδων 

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό Στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ’ Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *