Συγκέντρωση στη δίκη για τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν | 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017 ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9.00 π.μ.  6ος Όροφος, Αίθουσα 120Β

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιανουαρίου του 2013 ο μετανάστης-εργάτης Shehzad Luqman δέχεται δολοφονική επίθεση στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων από τους φασίστες Χρήστο Στεργίοπουλο και Διονύση Λιακόπουλο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πλήθος κόσμου διαδηλώνει στην περιοχή των Πετραλώνων, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στην παρακρατική επίθεση των νεοναζί. Καθ όλη την διάρκεια της δίκης, που ολοκληρώθηκε πρωτόδικα την άνοιξη του 2014, η δυναμική και μαχητική παρουσία αγωνιστών/τριών δεν άφησε σπιθαμή γης στους φασίστες και κατάφερε να επιβάλει του όρους εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης αναγκάζοντας την αστική δικαιοσύνη να αναγνωρίσει το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας και να τους καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη. Στις 4 Οκτωβρίου του 2017, η υπόθεση συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Λουκμαν, ενώ οι πολιτικοί διαχειριστές του κρατικού μηχανισμού έχουν αλλάξει, η στρατηγική του κατεύθυνση παραμένει πάντα η ίδια. Η επίθεση σε αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους, η στοχοποίηση αγωνιστών για τη συνδικαλιστική τους δράση, η λεηλασία της φύσης και ο εγκλεισμός προσφύγων-μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι ορισμένα παραδείγματα της κρατικής επιθετικότητας σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση που επιβάλλει η κυριαρχία στην κοινωνία. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός αποτελεί ένα σταθερό μοτίβο διακυβέρνησης για ένα αξιακά, πολιτικά και κοινωνικά χρεωκοπημένο σύστημα προκειμένου να εξασφαλίση την αέναη αναπαραγωγή του. Η ολομέτωπη επίθεση του κόσμου της εξουσίας έχει ως απώτερο σκοπό αφενός τη συρρίκνωση των ελευθεριών μεγάλου κομματίου της κοινωνίας και αφετέρου την απομείωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αποτελούν ανάχωμα στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Παράλληλα με την κρατική πολιτική και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη (η δολοφονία του Shehzad Luqman συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία Χ.Α. – Εγκληματική οργάνωση) , οι φασίστες, λειτουργώντας ως δεκανίκι του συστήματος, πραγματοποιούν μια σειρά επιθέσεων σε χώρους αντίστασης και αγώνα, με την αγαστή συνεργασία της αστυνομιάς που καταστέλλει αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και χτυπά αναρχικούς αγωνιστές και αντιφασίστες.Τα δολοφονικά παρακρατικά τάγματα εφόδου επανεμφανίζονται συνεχίζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον ξυλοδαρμό εργατών γης στον Ασπρόπυργο. Τα παραπάνω δεν αποτελούν ελληνική ιδιαιτερότητα, καθώς στην περίοδο που διανύουμε πριμοδοτείται από την εξουσία η άνοδος των φασιστικών μορφωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα (π.χ Γερμανία, Αυστρία κ.α) και πληθαίνουν οι επιθέσεις από φασίστες σε αγωνιστές/στριες όπως συνέβη και με τη δολοφονία της Heather Κ. στο Charlotville των Η.Π.Α από μέλος της φασιστικής οργάνωσης Κ.Κ.Κ. Ο φασισμός δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο απο την πιο ωμή και πιο βίαιη έκφανση του εκμεταλλευτικού συμπλέγματος κράτους και κεφαλαίου. Το σύστημα διαχρονικά χρησιμοποιεί την ακροδεξία ως αντεπαναστατικό μηχανισμό για να αφυπνίσει τα συντηριτικά αντανακλαστικά της κοινωνίας που το ίδιο έχει καλλιεργήσει και να τα συστρατεύσει με τους μηχανισμούς της εξουσίας.

Όμως ο κόσμος του αγώνα συγκρούεται με τον φασισμό. Από την Ευρώπη ως την Αμερική, από τη Σόφια, τη Βοστώνη μέχρι το Ωραιόκαστρο. Από τους δρόμους της Αθήνας και το Εφετείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί /ές δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης. Ακόμα περισσότερο σήμερα που το κράτος επιχειρεί να επιβάλει τη δημοκρατική ομαλότητα και να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων, επιχειρώντας να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασιστικό αγώνα και να θολώσει τα νέρα γύρω από την άμεση σχέση κράτους και παρακράτους. Δεν ξεχνάμε οτι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Φτιάχνοντας κοινότητες αγώνα στους χώρους δουλείας στα σχολεία και στις σχολές, παρεμβαίνοντας μαχητικά σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας προχωράμε στην κοινωνική και ταξική αντεπίθεση για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση μια κοινωνίας με βάση τις αρχές της αλληλοβοήθειας, της ισότητας και της ελευθερίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017 ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9.00 π.μ.
6ος Όροφος, Αίθουσα 120Β

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ΄ Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *