ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ|ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12, 19.30

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε – Να ο δρόμος για τη δόξα
Αυτοί που είναι χαμηλά λένε –  Να ο δρόμος για το μνήμα

 

Τούτος ο πόλεμος που έρχεται – Δεν είναι ο πρώτος
Πριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι – Όταν ετέλειωσε ο τελευταίος
Υπήρχαν νικητές και νικημένοι
Στους νικημένους ο φτωχός λαός – Πέθαινε απ’ την πείνα
Στους νικητές ο φτωχός λαός – Πέθαινε το ίδιο

απόσπασμα από το ποίημα “Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου”

του Μπ. Μπρεχτ. 

Διεθνιστικός αγώνας ενάντια στον πόλεμο,

την εξαθλίωση και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

Η γενικευμένη και σε παγκόσμιο επίπεδο όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών εκφράζεται με την περαιτέρω αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών, με τις πολεμικές προετοιμασίες σε “ευαίσθητες” περιοχές, με νέες συμμαχίες και εθνικιστικές κορώνες, με τη γενίκευση των πολεμικών επιχειρήσεων έως τα όρια ενός μεγάλου πολέμου και  με την μονιμοποίηση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ως σιδερένιου πλέγματος ελέγχου και καταστολής κάθε πτυχής της κοινωνικής δραστηριότητας.

Η προσπάθεια του ελληνικού κράτους να πλασαριστεί ως αξιόπιστος συνομιλητής  και να συμμετέχει στους πολεμικούς σχεδιασμούς που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου και όχι μόνο, δημιουργεί τη βεβαιότητα πως οι πολεμικές επιχειρήσεις θα φτάσουν αργά ή γρήγορα και στον ελλαδικό χώρο.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων, πρέπει να αναπτυχθεί ένα πλατύ και διεθνές μέτωπο αγώνα, για τη δημιουργία αναχωμάτων ενάντια στον πόλεμο, για την ανάπτυξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης, για την υπεράσπιση των ξεριζομένων από τους πολέμους που διεξάγονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι μόνοι υπεύθυνοι για τη φτώχεια και την εξαθλίωση, για τον πόλεμο και τον θάνατο  είναι το κράτος και ο καπιταλισμός. Αυτοί είναι ο πραγματικός εχθρός για όλους εμάς, τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους, τους φτωχούς, τους κατατρεγμένους, τους πληβείους.

Η μόνη απάντηση είναι η αυτοοργάνωση των από τα κάτω σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές και στους δρόμους, στην αντίσταση και την αλληλεγγύη. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φυλακές και σύνορα, χωρίς κράτη και αφεντικά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *