ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.00μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στις 21 Γενάρη μερικές εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη έκαναν την πολιτική επιλογή να σταθούν στο δρόμο απέναντι στο πλήθος που έσπευσε να συμμετέχει στο εθνικιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν μια σειρά συλλόγων, φασιστικές ομάδες, παπάδες, στρατιωτικοί και πολιτικοί παράγοντες. Με συνείδηση των δυσκολιών αλλά και της αναγκαιότητας να σταθείς με αυταπάρνηση ενάντια στα πιο ποταπά ένστικτα που καλλιεργεί η εξουσία στην κοινωνία ανέδειξαν τα πολιτικά διακυβεύματα της συγκυρίας και έδωσαν ώθηση στον κόσμο του αγώνα για να συνεχίσει τη μάχη.

Το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το επικείμενο στην Αθήνα στις 4 Φλεβάρη πραγματοποιούνται μέσα σε ένα πεδίο όπου καλλιεργείται επιμελώς η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός, προκειμένου να αφυπνιστούν τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας, ώστε να συστρατευτούν με τους μηχανισμούς της εξουσίας και να εξυπηρετηθούν οι αντικοινωνικοί σχεδιασμοί της. Γιατί ο “εθνικισμός” και ο “πατριωτισμός” δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος να επιτύχουν οι πολιτικές-οικονομικές ελίτ τον κατακερματισμό της κοινωνίας και το αλληλοφάγωμα των από τα κάτω.

Οι κραυγές μίσους παπάδων, στρατιωτικών, χρυσαυγιτών και λοιπών φασιστικών γκρούπων αλλά και οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν μερικές δεκάδες ντόπιων και ξένων φασιστών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» και την κατάληψη Libertatia, η οποία πυρπολήθηκε και κάηκε ολοσχερώς, δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις των διοργανωτών και τι πραγματικά στηρίζουν και προωθούν οι συμμετέχοντες σε αυτά. Την επιβολή της εθνικιστικής ατζέντας και του εκφασισμού της κοινωνίας, τον εκφοβισμό των αγωνιστών, και τη στοχοποίηση για άλλη μια φορά των δομών του αγώνα.

Το σύνολο του πολιτικού συστήματος χτίζει πάνω στον προωθούμενο εθνικισμό το κατάλληλο προφίλ που θα επιτρέψει στους εκφραστές του εξουσιαστικού τόξου, να πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα. Από το ΣΥΡΙΖΑ που πλασάρεται ως ο «σοβαρός» διαπραγματευτής και ουσιαστικός υπερασπιστής των συμφερόντων των ΗΠΑ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μέχρι τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, και τη Χ.Α. που ανταγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει τις ψήφους όσων ενθουσιάζονται από τα εθνικιστικά παραληρήματα τους.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο προστάτης των «δημοκρατικών» ελευθεριών και αξιών, προωθεί επί της ουσίας τον εθνικισμό, καθώς φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους βασανίζει στα κολαστήρια-αστυνομικά τμήματα, τους εξαθλιώνει και τους φτωχοποιεί, τους απελαύνει στην Τουρκία και πίσω στις εμπόλεμες ζώνες, καλλιεργεί τον ρατσισμό, επιτίθεται σε αναρχικούς, απεργούς και αγωνιστές/στριες, εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Η ανακίνηση του ζητήματος για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» οφείλεται στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Και όπως πάντα τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από το ιδεολόγημα του εθνικισμού. Ιδιαίτερα σε μια συνθήκη όπου οι διακρατικοί ανταγωνισμοί οξύνονται διαρκώς οι από τα κάτω των Βαλκανίων θα πρέπει να προετοιμάζονται για ακόμα περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους την Κυριακή 4 Φλεβάρη κατεβαίνουμε όλοι και όλες στους δρόμους. Πιάνοντας το νήμα από τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, συνεχίζουμε στην κατεύθυνση της πολιτικής απόφασης που πήραν οι αναρχικές συλλογικότητες να διατηρήσουν, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, την παρουσία και ύπαρξη των αναρχικών στο δρόμο, στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Στεκόμαστε ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και χτίζουμε αναχώματα ενάντια στην προσπάθεια επιβολής του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Ταυτόχρονα περιφρουρούμε τις δομές του κινήματος και τους συντρόφους και συντρόφισσές μας.

Απέναντι στο εθνικιστικό συλλαλητήριο και την προσπάθεια των φασιστών να διαχύσουν το μίσος τους βγαίνουμε στο δρόμο. Απέναντι στο κτήνος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σπάμε το μονόλογο κράτους και αφεντικών περί ταύτισης συμφερόντων εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων – καταπιεστών και καταπιεσμένων. Οι δρόμοι ανήκαν, ανήκουν και θα ανήκουν στον κόσμο του αγώνα.

Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μόνη απάντηση ενός χρεοκοπημένου κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος, προωθούμε τους διεθνιστικούς αγώνες των από τα κάτω, για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών, των εθνών και των φυλών, οργανώνουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλοβοήθειας, ελευθερίας.

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.00μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *