Για τη σύνοδο της Ε.Ε. στη Σεβίλη | Ιούνιος 2001

«Αλλόκοτοι αγγελιοφόροι διασχίζουν την Ευρώπη και ακόμα μακρύτερα και συναντιούνται φέρνοντας απίστευτα μηνύματα».

ΣΕΒΙΛΛΗ (σύνοδος Ε.Ε. 20-22/6), ένα προκαθορισμένο ραντεβού… Μία ακόμα στιγμή του κοινωνικού-ταξικού πολέμου.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. επανακαθορίζουν τους όρους της Ευρώπης φρούριο-κάτεργο. Περισσότερη εκμετάλλευση για τους συμμετέχοντες στο κάτεργο της μισθωτής σκλαβιάς – εντατικοποίηση στο έπακρο για όσους αντιστέκονται και δεν αφομοιώνονται στο κοινωνικό εργοστάσιο – ξεκαθάρισμα του εισαγόμενου εργατικού δυναμικού και κλείσιμο των συνόρων του λεγόμενου «καπιταλιστικού παραδείσου».

Η καθημερινότητά μας δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από αντικατοπτρισμό των αποφάσεων που παίρνονται από τους συμμετέχοντες στις συνόδους της Ε.Ε. Η εντατικοποίηση της μισθωτής σκλαβιάς-η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας-τα νέα «αντιασφαλιστικά» μέτρα-οι νόμοι για τους μετανάστες-οι σκούπες στις πόλεις-τα ναρκοπέδια και οι συνοριο-δολοφόνοι στα σύνορα.

Είναι η πραγματικότητα που μας όρισαν για να επιβιώσουμε. Ενώ για όσους δε συμμορφώνονται οι διάφοροι τρομονόμοι-ευρωστρατοί και αστυνομίες-οι φυλακές τύπου F και οι ποικιλόμορφες κατασταλτικές μεθοδεύσεις (από τα ΜΜΕ ως τους ένστολους μπράβους) αποτελούν την απάντηση των κυρίαρχων.

Απέναντι στις επιθετικές επιλογές της κυριαρχίας, οι δικές μας επιλογές είναι δύο: Ή συνεχείς συμβιβασμοί ή συνεχής δράση. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ότι τα προβλήματά μας δε λύνονται με νόμους. Ή μια ζωή στο κάτεργο ή μια ζωή στους δρόμους.