Λαϊκή συνέλευση | 7 Φεβρουαρίου 2009

Η αλήθεια είναι ότι στη σημερινή λαϊκή συνέλευση, που έγινε ύστερα από σχετική απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης στις 25 Ιανουαρίου, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα γεγονός το οποίος ίσως έρχεται να σκιαγραφήσει την πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι αυτοοργανωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στις γειτονιές και προφανώς την αντιμετώπισή τους από τους από πάνω.

Η συνέχιση των δράσεων και των ανοιχτών συζητήσεων κατοίκων των γειτονιών μας για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα φαίνεται πως τράβηξε το «ενδιαφέρον κάποιων». Το σχέδιό τους όμως δεν πήγε κατ’ ευχήν!

Η συνέλευση βρισκόταν σε εξέλιξη -γίνοταν ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας, κατατίθονταν προτάσεις που εν τέλει διαμορφώνονταν σε μορφές δράσεων- όταν έγινε αντιληπτή κάμερα που βρισκόταν στην ταράτσα παρακείμενης διώροφης κατοικίας. Κάτοικοι που συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση κινήθηκαν προς το κτίριο, ανέβηκαν στη ταράτσα και εντόπισαν τον ρουφιάνο Καλπάκα Αντώνιο, συνεργάτη -όπως αποδείχθηκε- του γνωστού τηλερουφιάνου Τριανταφυλλόπουλου, που κατέγραφε τη λαϊκή συνέλευση για την ιστοσελίδα zougla.gr. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ρουφιάνος που βρισκόταν στην ταράτσα καθόταν σε σημείο όπου δεν ήταν ορατός από την πλατεία και το δρόμο.

Οδηγείται στην πλατεία όπου βρίσκεται και ο υπόλοιπος κόσμος και στις σχετικές ερωτήσεις που του γίνονται σχετικά με την κρυφή καταγραφή της συζήτησης των κατοίκων και για ποιόν δούλευε η απάντηση είναι ότι επρόκειτο για φουκαριάρη που απλά κάνει τη δουλειά του! Γείτονες από τα γύρω σπίτια και θαμώνες καφενείου βρίσκονται στην πλατεία μαζί μας, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος τύπος περιφέρονταν στο σημείο ώρες πριν αρχίσει η λαϊκή συνέλευση, προφανώς ψάχνοντας ταράτσα με την καλύτερη θέα!!! Ύστερα από συζήτηση της λαϊκής συνέλευσης αφέθηκε να φύγει από το σημείο, ενώ ο εξοπλισμός και το υλικό παρακολούθησης κατασχέθηκαν για να εξεταστούν και να καταστραφούν.

Η σημερινή λαϊκή συνέλευση που είχε σα θέμα συζήτησης την υπόθεση της Κωνσταντίνας δεν ήταν μία «τυχαία» συνέλευση, επομένως και το γεγονός δεν κρίνεται «τυχαίο» ούτε «δημοσιογραφικά ενδιαφέρον». Προφανώς το υλικό μπορεί να κατέληγε (ή και να έχει καταλήξει) σε μπάτσους, τηλερουφιάνους ή ακόμη και στους άμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Κωνσταντίνας (Οικονομάκης/ΟΙΚΟΜΕΤ, ΗΣΑΠ). Εξάλλου, από την αρχή της σημερινής λαϊκής συνέλευσης η παρουσία ένστολων μπάτσων, περιπολικών και ασφαλιτών στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Μερκούρη ήταν συνεχής και ιδιαίτερα προκλητική.

Σε κάθε περίπτωση δεν μας τρομάζουν και δε μας σταματούν: Ούτε οι παρακολουθήσεις από τα «όργανα της τάξης» και καμουφλαρισμένους ρουφιάνους στις ταράτσες, ούτε οι «περίεργες επισκέψεις» που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα τις μεταμεσονύχτιες ώρες το στέκι μας.

Το ραντεβού στους δρόμους εξακολουθεί να ισχύει…

* Τις επόμενες ημέρες η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων θα τοποθετηθεί πολιτικά για το σημερινό ζήτημα. Το νου σας στους τοίχους…