Ενημέρωση από τη συνέλευση κατοίκων στο λόφο της Δεξαμενής | 21 Μαρτίου 2010

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η συνέλευση κατοίκων της Δεξαμενής σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη χρήση του γηπέδου του μπάσκετ που υπάρχει στην περιοχή.

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) του δήμου Αθηναίων «παραχώρησε» το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στο λόφο στην Αναγέννηση Πετραλώνων, η οποία με τη σειρά της αποφάσισε τις απογευματινές ώρες αιχμής (5-9 μ.μ.) να κάνει μαθήματα τένις στο χώρο, καθιστώντας αδύνατη τη πρόσβαση στους περίοικους και τους νεολαίους της περιοχής. Σύμφωνα με την ενημέρωση που προηγήθηκε η παραχώρηση αυτή έγινε προφορικά και χάρη στην προσωπική γνωριμία του προέδρου του ΟΝΑ Κικίλια και του υπευθύνου της τοπικής ομάδας των Πετραλώνων.

Οι περίοικοι που βρέθηκαν στη συζήτηση κατέληξαν σε ένα κείμενο (το οποίο αποτελεί και τη βάση συλλογής υπογραφών για το θέμα), αποφάσισαν να βγάλουν μία επιτροπή και μέσω δημοτικών οργάνων (διαμερισματικό συμβούλιο) να απαιτήσουν από τον ΟΝΑ να ασκήσει πίεση στην Αναγέννηση Πετραλώνων να συναντηθεί με τους κατοίκους και να υπάρξει συνεννόηση για την από κοινού χρήση του χώρου (με τον καθορισμό συγκεκριμένων ημερών και ωρών και τη δημόσια ανακοίνωσή τους). Τη στιγμή που η Αναγέννηση όχι μόνο αρνείται να έρθει σε στοιχειώδη συνεννόηση με τους περίοικους αλλά παράλληλα τους συκοφαντεί, η συνέλευση αποφάσισε να «κυνηγήσει» αυτή τους ιθύνοντες της ομάδας και μάλιστα μέσω του οργανισμού εκείνου του δήμου Αθηναίων ο οποίος (και με υποψίες «σκανδάλου») διαχειρίζεται ωσάν τσιφλίκι του ένα δημόσιο χώρο. Υπάρχει και μία άλλη, βέβαια, πραγματικότητα που προκύπτει από κάποιες τοποθετήσεις που έγιναν και τελικά προκρίθηκαν: οι δημοτικές εκλογές δεν είναι μακριά και τα διαμερισματικά και δημοτικά συμβούλια προσφέρονται περισσότερο για στείρους αντιπολιτευτικούς καταγγελτικούς λόγους. Και το δίλημμα παραμένει, αυτοοργάνωση ή διαμεσολάβηση;