Ζωή και πάλι σε παρκάκι στα Κάτω Πετράλωνα | Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Σήμερα το μεσημέρι η λαϊκή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων, Κουκακίου και Θησείου είχε δώσει ραντεβού στο παρκάκι των οδών Αμφιτρύωνος και Υλλέων, στα Κάτω Πετράλωνα.

Πρόκειται για έναν χώρο λίγων τετραγωνικών μέτρων ο οποίος ασφυκτιά ανάμεσα στις πολυκατοικίες της περιοχής. Σε αυτό το παρκάκι, το οποίο μέχρι πριν λίγα χρόνια το φρόντιζε ένας γείτονας μόνος του, υπάρχει και μία παιδκή χαρά. Ένας λαβύρινθος θεμάτων κληρονομικής χροιάς (καθώς ο χώρος είναι ιδιωτικός) οδήγησε το παρκάκι εδώ και χρόνια στην παρακμή, χωρίς καμία φροντίδα και καμία ζωή.

Υστερα από σχετική πρόταση που κατατέθηκε στην τελευταία λαϊκή συνέλευση, καμιά 30αριά κάτοικοι αποφάσισαν να καθαρίσουν το χώρο, να βάψουν την παιδική χαρά, να φυτέψουν νέα φυτά και να περιποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα. Οι περισσότερες εργασίες ολοκληρώθηκαν, ωστόσο θα ξαναδωθεί ένα σχετικό ραντεβού για κάποιες εκρεμμότητες.

Τα πηγαδάκια που στήθηκαν με τους περαστικούς και τους περίοικους (κάποιοι από τους οποίους συμμετείχαν ενεργά και στις εργασίες) έδωσαν την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε για την αυτοοργάνωση και την αυτενέργεια (ξεπερνώντας το ταμπού που λέγεται δημοτικές αρχές), εν τέλει να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να δώσουμε ζωή σε κάθε γωνιά των γειτονιών μας, από εμάς για εμάς.