Διαδήλωση ενάντια στην τρομοκρατία των εμπόρων της διασκέδασης | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Διαδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής στις γειτονιές των Άνω Πετραλώνων και του Θησείου, ύστερα από κάλεσμα της λαϊκής συνέλευσης κατοίκων. Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή κάτοικο Γ. Γιαννατσή το σπίτι του οποίου δέχτηκε εμπρηστική επίθεση στις 20 Νοεμβρίου, διαδήλωση υπεράσπισης των δημόσιων χώρων, διαδήλωση που έδειξε ότι κανένας δεν είναι μόνος τους και οι επιθέσεις των εμπόρων της διασκέδασης και των μπράβων τους δε μας τρομοκρατούν.

poreia_kydantinwn291109

350 περίπου άτομα πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους των Άνω Πετραλώνων και του Θησείου, μεταξύ αυτών και τα σημεία τα οποία έχουν μετατραπεί σε ζώνες κατανάλωσης. Καλλισθένους, Κυδαντιδών, Δημοφώντος, Νηλέως, Ηρακλειδών, Τριών Ιεραρχών, Τρώων και κατάληξη στην πλατεία Μερκούρη.

plateia_merkouri_291109

synthima291109

synthima01291109

trwwn_poreia291109

Κατά διαστήματα έντονος ο παλμός και ευφάνταστα τα συνθήματα. ακούστε το καλά μπράβοι-εμπρηστές κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές, Πετράλωνα και Γκάζι Θησείο και Ψυρρή, στα μαγαζιά τα κέρδη σ’ εμάς καμένη γη, μπράβοι μαγαζάτορες παρακρατικοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουν μαζί, κάψατε ένα σπίτι σκεφτείτε το καλά, σας βλέπουμε Δεκέμβρη χωρίς τα μαγαζιά, μπράβοι καίνε σπίτια φυλάνε μαγαζιά, εμείς θα τους τσακίσουμε σε κάθε γειτονιά, ενάντια στο κέρδος και το βόλεμα, οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπόρευμα, ενάντια στα κέρδη των αφεντικών, αυτοοργάνωση όλων των γειτονιών, ξυπνάτε γειτόνοι πριν να ’ναι αργά, τα σπίτια σας θα γίνουνε μοντέρνα μαγαζιά κ.α.

dimofontos_poreia291109

irakleidwn_thissio291109

Στην Τριών Ιεραρχών συναντήσαμε και μία διμοιρία η οποία φυλούσε τους νεοδημοκράτες οι οποίοι βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο που είχε στηθεί για τις εκλογές αρχηγού τους. Αφού στολίστηκαν μπάτσοι και δεξιοί με τα… απαραίτητα, η διαδήλωση κινήθηκε προς την πλατεία Μερκούρη, όπου και διαλύθηκε.

eklogiko_mpatsoi291109

Το νέο ραντεβού της λαϊκής συνέλευσης ορίστηκε για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μερκούρη.

Και ένα μικρό υστερόγραφο για το τέλος. Απ’ ότι φαίνεται οι έμποροι της διασκέδασης αφού είδαν ότι ο εμπρησμός δεν μας τρομοκράτησε αποφάσισαν να το γυρίσουν στην προπαγάνδα. Κάπως έτσι εξηγείται ένα συκοφαντικό κείμενο Α4 (ανάξιο αναπαραγωγής) που κολλήθηκε πάνω στις αφίσες της διαδήλωσης ξημερώματα Κυριακής. Μεταμεσονύχτιες ώρες τοιχοκολλήθηκε και μεταμεσονύχτιες ώρες βρήκε τη θέση που του αρμόζει, στους κάδους σκουπιδιών.