Λαϊκή συνέλευση στον Λουμπαρδιάρη (30 Νοεμβρίου 2008).

sineleusi

Κυριακή πρωί πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση για τους λόφους του Φιλοπάππου, ύστερα από κάλεσμα της «Συντονιστικής Επιτροπής». Οι 100 περίπου κάτοικοι (καθώς και περαστικοί) που συμμετείχαν, συζήτησαν για την κατάσταση της βλάστησης στο λόφο (χαρακτηριστικά, πλάι στη συνέλευση είχαν αφεθεί ξερά κλαδιά με πανό που έγραφε «το υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Αθηναίων σκοτώνουν τη βλάστηση στου Φιλοπάππου»), για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Δόρα Στράτου (νταμάρι Κωνσταντέλου) καθώς και για τις μηνύσεις της εφορείας αρχαιοτήτων εναντίον τριών κατοίκων για τις δεντροφυτεύσεις που έγιναν πέρυσι στην πλαγιά του λόφου που βρίσκεται πάνω από τα «πέτρινα» των Άνω Πετραλώνων.

Στη συνέχεια, η συνέλευση κινήθηκε προς το καφενείο του Πικιώνη, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα σεκιουριτάδες που έχει μισθώσει η Α΄ ΕΠΚΑ δεν επιτρέπουν στους περιπατητές και τους κατοίκους να κάθονται στην περίβολό του (πρόκειται για τον ίδιο χώρο όπου τον περασμένο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί τρίημερο εκδηλώσεων από τη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, για περισσότερα δες εδώ). Παράλληλα, ξηλώθηκαν προβολείς που είχαν τοποθετήσει στο σημείο οι παπάδες από το γειτονικό εκκλησάκι και… παραδόθηκαν στα κοντέινερ των αρχαιολόγων.

Το τέλος περιελάμβανε επίσκεψη στο χώρο έξω από το Διόνυσο, με σαμποτάζ στις πινακίδες και τις αλυσίδες που έχει τοποθετήσει το αφεντικό (και για να μην ξεχνιόμαστε, πολλάκις καταπατητής του λόφου) του εστιατορίου, μετατρέποντας το χώρο σε ιδιωτικό παρκινγκ.

ΥΓ: Ενημέρωση για τη λαϊκή συνέλευση υπάρχει και στο blog για τους λόφους του Φιλοπάππου


prokirixi_vanva

Περί βανδαλισμών ο λόγος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *