Παρέμβαση της ανοιχτής συνέλευσης στους ΗΣΑΠ Πετραλώνων και Καλλιθέας | 18 Ιανουαρίου 2011

Το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και διεκδικώντας ελεύθερες μετακινήσεις για όλους, η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου πραγματοποίησε παρέμβαση στον ηλεκτρικό σταθμό σταθμό των Πετραλώνων (με μοίρασμα κειμένων και ταυτόχρονο κλείσιμο των ακυρωτικών μηχανημάτων).

Στη συνέχεια ο κόσμος επιβιβάστηκε στο τρένο και αποβιβάστηκε στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας, πραγματοποιώντας ανάλογη παρέμβαση. Μετά το τέλος της δράσης η συνέλευση επέστρεψε στα Πετράλωνα.

Οι αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των επιβατών, με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες γραφικές περιπτώσεις, ήταν θετικές. Φυσικά ήταν εμφανές ένα μούδιασμα από μεριάς επιβατών ως προς την υπεράσπιση της ελεύθερης μετακίνησης σε περίπτωση συνάντησης στη διαδρομή τους με κάποιον ελεγκτή. Ωστόσο, καθώς οι παρεμβάσεις θα συνεχίζονται, ελπίζουμε αυτή η ψυχολογία να αλλάξει και να μετατραπεί σε διάθεση για δράση, όπως συμβαίνει και σε άλλες κινήσεις που προτάσσουν την άρνηση πληρωμής όπως π.χ. αυτή των διοδίων.