Παρέμβαση της ανοιχτής συνέλευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ | 27 Ιανουαρίου 2011

Η δράση της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων των γειτονιών μας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζεται. Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην γραμμή 15 του τρόλεϊ και στη συνέχεια στον σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, στο Κουκάκι.

Στο σταθμό του μετρό είχαμε την ευχάριστη έκπληξη να συναντήσουμε την ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου, η οποία βρισκόταν εκεί για αντίστοιχη δράση (και η οποία συνεχίστηκε και στους σταθμούς του Νέου Κόσμου και της Δάφνης).

Μοιράστηκαν κείμενα, αναρτήθηκε πανό μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων («ελεύθερη μετακίνηση για όλους, οι συγκοινωνίες δεν είναι εμπόρευμα»), μπλοκαρίστηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και στήθηκαν διάφορα σύντομα πηγαδάκια τόσο με επιβάτες όσο και με εργαζόμενους του μετρό.

Οι γραφικές περιπτώσεις, που είχαμε συναντήσει και στην παρέμβαση της προηγούμενης εβδομάδας στους σταθμούς του ηλεκτρικού σε Πετράλωνα και Καλλιθέα, έκαναν και εδώ την εμφάνισή τους. Και μία από αυτή είχε και… ονοματεπώνυμο, καθώς επρόκειτο για δύο στελέχη του λαος, οι οποίοι αφού θέλησαν να κάνουν μαθήματα περί… φασισμού κατέληξαν να καλέσουν την αγαπημένη τους αστυνομία, η οποία όμως προτίμησε να περιμένει στη γωνία του τοπικού τμήματος (που βρίσκεται 2 τετράγωνα από τον σταθμό του μετρό) και να ενημερώνεται από εκεί για τις κινήσεις της συνέλευσης.