4η ανοιχτή συνέλευση για τα μέσα μαζικής μεταφοράς | 20 Φεβρουαρίου 2011

Παρά τον «φορτωμένο» καιρό πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι στην πλατεία Μερκούρη η προγραμματισμένη ανοιχτή συνέλευση, με τη συμμετοχή, για ακόμη μία φορά, αρκετού κόσμου. Αφού έγινε ένας σύντομος απολογισμός της προηγούμενης κίνησης της συνέλευσης στον ηλεκτρικό σταθμό του Ταύρου η συζήτηση επικεντρώθηκε σε κάποια σημεία του αγώνα τα οποία πρέπει να εμπλουτιστούν περισσότερο. Ένα από αυτά είναι η εκφορά δημόσιου λόγου για το πώς μπορούμε, ως επιβάτες, να διαχειριστούμε μία συνάντηση με ελεγκτές οι οποίοι θα θέλουν να επιβάλλουν πρόστιμο.

Στη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν τόσο γενικές προσεγγίσεις πάνω στην επιλογή της άρνησης πληρωμών, όσο και πιο συγκεκριμένες όσον αφορά τις κινήσεις της τοπικής συνέλευσης. Δρομολογήθηκαν (με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας) η συγγραφή ενός ξενόγλωσσου κειμένου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς το οποίο θα μοιράζεται σε μετανάστες και μετανάστριες, καθώς και η διοργάνωση μίας εκδήλωσης.

Ταυτόχρονα η συνέλευση θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της, ενώ θα συμμετάσχει με δικό της πανό στη συγκέντρωση που καλούν στη 1 Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος, πρωτοβουλίες γειτονιών και συλλογικότητες που συγκροτούν το κίνημα «δεν πληρώνω».

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση την επόμενη Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), στη 1 το μεσημέρι.