Ανταπόκριση από τη συμμετοχή της λαϊκής συνέλευσης κατοίκων Θησείου και Πετραλώνων στο εργατικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας | 5 Ιουνίου 2010

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που είχε καλέσει η ΓΣΕΕ στην πλατεία Κοτζιά. Λίγο το βροχερό της ημέρας, λίγο η… γελοιότητα να καλεί η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση διαδήλωση Σάββατο πρωί (λες και έχουν γίνει τόσες απεργίες τους προηγούμενους μήνες που μία ακόμη θα ήταν πλεόνασμα), είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να μην ξεπερνάει τις 4 με 5 χιλιάδες. Χαρακτηριστικό της ξεφτίλας των εργατοπατέρων είναι ότι στη συγκέντρωση, μεταξύ των ομιλητών, δεν ήταν καν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος!

Στη διαδήλωση συμμετείχε, όπως είχε αποφασιστεί, και η λαϊκή συνέλευση κατοίκων του Θησείου και των Πετραλώνων με ξεχωριστό μπλοκ και πανό που έγραφε “Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”. Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου και από εκεί πορεία μέχρι τη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, στην πλατεία Ομόνοιας. Περνώντας από την πλατεία Κοτζιά, το σύνθημα “αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες” στόλισε τα αυτιά των αποσβολωμένων χαρτογιακάδων.