Ενημέρωση από τη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα | 28 Ιουνίου 2010.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τρίτη, κατά σειρά, λαϊκή συνέλευση κατοίκων του Θησείου και των Πετραλώνων σε πλατείες των γειτονιών μας. Αυτή τη φορά καμιά 100άρα κόσμου βρέθηκαν στηνπλατεία Μερκούρη για να συζητήσουν, να αποφασίσουν, να δράσουν. Κατατέθηκαν σκεπτικά και ιδέες, η υλοποίησή των οποίων αναλήφθηκε να γίνει είτε στο άμεσο είτε στο πιο μακρινό μέλλον. Ζητήματα όπως αυτά της ακρίβειας (και του είδους, που αναλογεί στη συγκεκριμένη συγκυρία, των παρεμβάσεων σε σούπερ μάρκετ), της οικονομικής ανέχειας, της στάσης πληρωμών, της αλληλοϋποστήριξης των ανέργων των γειτονιών μας, των δωρεάν μεταφορών απασχόλησαν στον έναν ή στον άλλο βαθμό τη συζήτηση.

Οργανωτικά ζητήματα της λαϊκής συνέλευσης, όπως η δημιουργία και λειτουργία θεματικών ομάδων, συζητήθηκαν, έστω και σε μικρότερο βαθμό απ’ όσο μπορεί να τους αναλογούσε.

Κοινός παρανομαστής η ανάγκη να βγει δημόσιος λόγος και να κατατεθεί στη γειτονιά. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί για απόψε μετά το τέλος της συζήτησης, να γίνει την επόμενη Τρίτη, 6 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, με σημείο συγκέντρωσης τον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων. Νέα λαϊκή συνέλευση καθορίστηκε για την Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 8 το απόγευμα, πάλι στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα.

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε, επίσης, να συμμετάσχει με πανό στην αυριανή απεργία (στην συγκέντρωση του Μουσείου). Το ραντεβού για να κατέβουμε συλλογικά στο κέντρο της Αθήνας είναι στις 10 το πρωί, στον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων.

Η ανοιχτή συνέλευση για τον συντονισμό των πρακτικών ζητημάτων της διαδήλωσης της Τρίτης και της επόμενης λαϊκής συνέλευσης καθορίστηκε να γίνει την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στις 8.30 το απόγευμα, στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ (Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, στα πέτρινα των Άνω Πετραλώνων).