Ενημέρωση για τη διαδήλωση της λαϊκής συνέλευσης κατοίκων του Θησείου και των Πετραλώνων | 6 Ιουλίου 2010.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στους δρόμους των γειτονιών μας η διαδήλωση που είχε καλεστεί από τη λαϊκή συνέλευση κατοίκων του Θησείου και των Πετραλώνων. Καμιά 80αριά άτομα (αριθμός μικρός, τόσο για τη βαρύτητα του ζητήματος όσο και για την κινηματική δυναμική που έχουν επιδείξει αυτές οι περιοχές) συγκεντρώθηκαν στον ηλεκτρικό σταθμό και ακολούθησαν τη διαδρομή Ηούς, γέφυρα του Πουλόπουλου και Νηλέως.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, στην αρχή της Νηλέως, μηχανή χωρίς πινακίδες και με δύο αναβάτες επιχείρησε να περάσει μέσα από το σώμα της διαδήλωσης για να συνεχίσει την πορεία της. Δημιουργήθηκαν κάποιες πρώτες προστριβές και ακολούθησε συμπλοκή με τους αναβάτες, ενώ ο ένας από αυτούς προς στιγμή έβγαλε στιλέτο. Στη συνέχεια, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, η διαδήλωση αυτοδιαλύθηκε.

Ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν: «μας παίρνουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στους δρόμους όλοι στον αγώνα»,«εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι εξέγερση και πάλι»«ακρίβεια ανεργία αυξήσεις ΦΠΑ, συλλογική αντίσταση σε κάθε γειτονιά»«τα’ αφεντικά μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».