Συνέλευση κατοίκων | 19 Απριλίου 2011

Στις 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων στη πλ. Εργάτη με θέμα τί γίνεται με το χώρο του πρώην Σεράφειου κολυμβητηρίου. Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη σε σχέση με το ζήτημα το οποίο μας αφορά όλους. Παρά όλα αυτά συμμετείχε αρκετός κόσμος ο οποίος αθλείται  στις εγκαταστάσεις του Ρούφ ή απλώς είναι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του Δήμου, για τα 5,5 στρέμματα του Σεράφειου, τα οποία προβλέπουν το κόψιμο δέντρων, την ανέγερση γραφείων του ΟΝΑ-εκθεσιακού κέντρου-εστιατορίου-café και άλλων εμπορικών χρήσεων, ενώ για κολυμβητήριο αναφέρεται ότι θα δημιουργηθεί μια πισίνα 25 μέτρων χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν θα είναι ανοικτή ως προς τους κατοίκους.

Ακολούθησε μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα ως προς τις επόμενες κινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν για να ξαναγίνει κολυμβητήριο στο χώρο του Σεράφειου. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, από παρεμβάσεις στο δημοτικό και διαμερισματικό συμβούλιο μέχρι δεντροφύτευση και επαναοικειοποίηση του χώρου από τους κατοίκους μέσα από μια σειρά κινήσεων. Από την συνέλευση προέκυψε μια συντονιστική επιτροπή, η οποία είναι ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται, για να φέρει σε πέρας κάποια διαδικαστικά ζητήματα, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για τις 8 Μαΐου στο χώρο του Σεράφειου όπου θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση(για να αντικατασταθούν τα δέντρα τα οποία έκοψε ο εργολάβος του Δήμου Αθηναίων) και να συνεχιστεί η συζήτηση μετά και τις εξελίξεις που πιθανόν να έχουν προκύψει.

Ας μην αφήσουμε το Σεράφειο να γίνει τσιμέντο.

Να μην κοπούν τα δέντρα  που υπάρχουν.

Ανοιχτό και δημόσιο κολυμβητήριο για όλους.

Το τι θα γίνει στο χώρο του πρώην Σεράφειου κολυμβητηρίου είναι υπόθεση όλων μας.