Συνέλευση κατοίκων | 15 Μαΐου 2011

Θέλουμε την κατασκευή του νέου Σεράφειου κολυμβητηρίου τώρα

Μετά τον σεισμό του 1999 που το Σεράφειο Κολυμβητήριο υπέστη ζημιές, γεγονός που οδήγησε τον Δ.Αθηναίων στο γκρέμισμά του, όλοι οι Δήμαρχοι μέχρι και σήμερα, εκμεταλλεύτηκαν το έργο αυτό και προσπάθησαν να εφαρμόσουν σχεδιασμούς που εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν μόνον ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα και όχι τις κοινωνικές ανάγκες άθλησης, ψυχαγωγίας και υποστήριξης της υγείας των κατοίκων των γειτονιών μας.
Εμείς οι κάτοικοι των γειτονιών γύρω από το Σεράφειο Κολυμβητήριο δηλώνουμε προς κάθε θεσμικό όργανο, τον Δήμο Αθηναίων, τον Ο.Ν.Α. και το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο μέσω του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση του έργου, ότι δεν δεχόμαστε την κατασκευή οποιασδήποτε άλλης εγκατάστασης κτιρίου πλην του Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου και των χρήσεων που εξυπηρετεί αυτό.

Η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε τον Ιανουάριου του 2011 με στόχο την τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του Σεράφειου, αναλυτικά και συγκεκριμένα προβλέπει :

  •  ένα κτίριο αθλητικών εκθεμάτων και διοργανώσεων ενός ορόφου και εμβαδού 920τ.μ.
  •  ένα κτίριο γραφείων τεσσάρων ορόφων και εμβαδού 3.207τ.μ.
  •  ένα κτίριο ενός ορόφου και εμβαδού 105τ.μ. (υποστηρικτικό κτίριο)
  •  ένα κτίριο ενός ορόφου και εμβαδού 163τ.μ. (χώρος εστιατορίου/cafe)
  • ένα κτίριο κολυμβητηρίου ενός ορόφου και εμβαδού 2510τ.μ., με πισίνα 25 μέτρων, βοηθητική παιδική δεξαμενή και κερκίδες 375 θεατών
  • υπόγειο χώρο στάθμευσης 43 αυτοκινήτων
  • την καταστροφή της παιδικής χαράς και του γύρω πρασίνου για την δημιουργία υπαίθριων θέσεων στάθμευσης
  • τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον ακάλυπτο χώρο μεταξύ των κτιρίων, εμβαδού 350τ.μ.

Στην προοπτική υλοποίησης του σχεδίου αυτού, τον Μάρτιο του 2011, ο εργολάβος του έργου προχώρησε δύο φορές στην κοπή πλήθους δένδρων και πρασίνου χαμηλής βλάστησης.
Με την άμεση παρέμβαση κατοίκων των γειτονιών μας στη 3η Δημοτική Κοινότητα, στα θεσμικά όργανα του Δήμου και στον χώρο του Σεράφειου, επιβάλλαμε το σταμάτημα στην περαιτέρω κοπή δένδρων και την καταστροφή του πρασίνου.
Μετά δε την Συνέλευση Κατοίκων που έγινε στις 19 Απριλίου ’11 στην Πλατεία Εργάτη απέναντι από το Σεράφειο, ομόφωνα αποφασίσαμε νέα Συνέλευση Κατοίκων μέσα στο χώρο του Σεράφειου την Κυριακή 15 Μάη ’11 και ώρα 5:30μμ, στην οποία θα γίνει συμβολική δενδροφύτευση στο χώρο καταστροφής του πρασίνου, ενημέρωση και συζήτηση για να ληφθούν αποφάσεις για τις δράσεις προς την αποτροπή των σχεδίων τους και την απαίτησή μας για την άμεση κατασκευή του Σεράφειου Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
 

Εμείς οι κάτοικοι απαιτούμε :

  • Την άμεση κατασκευή Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου με κύρια και βοηθητική παιδική δεξαμενή καθώς και των βοηθητικών χώρων για την εύρυθμη λειτουργία του.
  • Την διαμόρφωση των ακάλυπτων χώρων με πράσινο υψηλής βλάστησης καθώς και σημείων όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν ώρες ξεκούρασης και ψυχαγωγίας.
  • Την διατήρηση της υφιστάμενης παιδικής χαράς και του πρασίνου που την περιβάλλει.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *