Κορεάτικη αγορά, βράδυ 20ης Φεβρουαρίου

Κορεάτικη αγορά, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, 11.30 το βράδυ

Μία ακόμη δεξίωση στο γκλάμουρ
«Ristorante Interni» και για ένα ακόμη βράδυ η Κορεάτικη αγορά μετατρέπεται σε ένα απέραντο πάρκινγκ για πολυτελή οχήματα. Παρκαδόροι, το κουτί με τα κλειδιά, το «κόκκινο χαλί» στην είσοδο και όλα είναι κανονισμένα μία χαρά! Προφανώς! Οι δημοτόμπατσοι άφαντοι φυσικά, τώρα δεν έχει περιπατητές, ποδηλάτες ή γκραφιτάδες για να πουλήσουν κανέναν ψευτοτσαμπουκά. Τώρα τα «μεγάλα αφεντικά» τα έχουν όλα κανονισμένα.

Κανονισμένα; Μήπως υπερβάλλουμε; Για να δούμε… Παρακάτω, παρατίθεται η… αγανάκτιση θαμώνα του νυχτομάγαζου «Starz» (για το οποίο αναφερόμαστε παρακάτω), επειδή δημοτόμπατσοι του πήραν τις πινακίδες. Παράλληλα, αποκαλύπτει πολλά:

«Κατά τις 12 το βράδυ ακούστηκε στο κέντρο ότι η δημοτική αστυνομία “ξηλώνει” πινακίδες Ι.Χ. αυτοκινήτων έξω από το μαγαζί. Μόλις βγήκε η κόρη μου, οι υπάλληλοι είχαν μαζέψει όλα τα έντυπα με τις κλήσεις και καθησύχαζαν τους πάντες ότι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι θα τα είχαν “κανονίσει” και θα τους είχαν επιστρέψει τις πινακίδες. Την Τετάρτη πήγα ο ίδιος στη δημοτική αστυνομία, έκανα ένσταση και με είκοσι ευρώ πήρα πίσω τις πινακίδες μου. Την Πέμπτη επικοινώνησε με την κόρη μου το μαγαζί, ενημερώνοντάς την ότι μπορεί να παραλάβει τις πινακίδες. Όταν τους είπε ότι τις έχει ήδη στα χέρια της, εκείνοι μας επέστρεψαν τα είκοσι ευρώ που πληρώσαμε. Οι υπάλληλοι του μαγαζιού επαναλάμβαναν συνεχώς ότι “κάτι δεν πήγε καλά” και ότι “τα είχαν κανονισμένα”».

Το κουτί με τα κλειδιά στην είσοδο του εστιατορίου

Λίγο παραπάνω, στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων, το νυχτομάγαζο «Starz» μόλις έχει ανοίξει τις πόρτες. Ουρά οι υποψήφιοι καταναλωτές για απόψε, ουρά αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν και τα αυτοκίνητα στον πεζόδρομο. Τα κολωνάκια που έβαλαν οι δημοτικές αρχές από την πλευρά του Θησείου μπερδεύουν αρχικά, γρήγορα, όμως, η εναλλακτική της εισόδου από τη μεριά της Πειραιώς έρχεται να διώξει το άγχος… του παρκαρίσματος!


Για το Starz μπορείτε να ρίξετε μία ματιά εδώ, εδώ και εδώ.
Εμείς να υπενθυμίσουμε μόνο ότι οι κάτοικοι των γειτονιών μας δώσαμε ένα σκληρό αγώνα για να μετατραπεί η Κορεάτικη αγορά σε πάρκο και όχι σε εμπορικό κέντρο. Ε, λοιπόν, δε θα την αφήσουμε έρμαιο στις διαθέσεις του αφεντικού κάθε νυχτομάγαζου που τα βρίσκει με τις όποιες ξεφτιλισμένες δημοτικές αρχές.

ΥΓ1: Πάνω στο ζήτημα των δημόσιων χώρων στις περιοχές μας υπάρχουν πολλές και διάφορες εξελίξεις. Πολύ σύντομα θα τοποθετηθούμε αναλυτικότερα και συνολικότερα.

εικόνες από τα μετ’ όπισθεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *