Κατεστραμμένο φυλάκιο σε είσοδο του Φιλοπάππου

Κυριακάτικη βόλτα στο λόφο του Φιλοπάππου και μία απρόσμενη συνάντηση στο κατέβασμα. Το φυλάκιο στην είσοδο απέναντι από το πάρκο Βουτιέ κατεστραμμένο…

Στη μνήμη μας ήρθαν λαϊκές συνελεύσεις κατοίκων των γειτονιών μας που ανέδειξαν το ρόλο των φυλάκων, των καγκέλων και της ελεγχόμενης πόρτας στο συγκεκριμένο σημείο. Η είσοδος της Βουτιέ είναι (ή ήταν καλύτερα) η «βιτρίνα» των αρχαιολόγων στα οργανωμένα γκρούπ τουριστών ότι εισέρχονται σε έναν αυστηρά οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο. Κάποιες φορές, μάλιστα, στα αυτιά κατοίκων έφτασαν και σκόρπιες πληροφορίες ότι κατά καιρούς ζητούνταν και εισιτήριο.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι σε λαϊκή συνέλευση κατοίκων τον Μάρτιο του 2008 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί κατά μήκος της περίφραξης στο σημείο, ενώ στιγμιαία απαγόρευσαν και την είσοδο της λαϊκής συνέλευσης στο λόφο.

Κάποιες εβδομάδες αργότερα στις γειτονιές μας τοιχοκολλείται αφίσα η οποία ενημερώνει για το ρίξιμο των καγκέλων από κατοίκους. Η περίφραξη παραμένει κατεστραμμένη μέχρι και σήμερα.

εικόνες από τα μετ’ όπισθεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *