Ενημέρωση απο τη χθεσινή λαϊκή συνέλευση κατοίκων στο Θησείο ενάντια στην ελεγχόμενη στάθμευση

Η παρακάτω περιγραφή των γεγονότων είναι απο ένα γειτονά μας ο οποίος συμμετείχε στη συνέλευση:
 
Η Λαϊκή Συνέλευση των Κατοίκων του Θησείου ενάντια στην Ελεγχόμενη Στάθμευση είχε προσέλευση 150 ατόμων (κατά κάποιες εκτιμήσεις) και μετά από την σχετική ενημέρωση, διάλογο και προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος, η Συνέλευση αποφάσισε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Θησείου.
Ενόσω ο κόσμος της Συνέλευσης βρισκόταν στην Δημοφώντος μετά από πορεία στη Νηλέως, Αμφικτύωνος και Πουλοπούλου (και αφού παρακολουθούταν στενά από 2 ζητάδες) εμφανίστηκε μια διμοιρία μπλε, μηχανές ΔΕΛΤΑ και μηχανές της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου ακολούθησαν την πορεία της Συνέλευσης μέχρι και την Θεσσαλονίκης και Φυλασίων στην γέφυρα του Άντζακα, όπου απρόκλητα επιτέθηκαν στον κόσμο και έκαναν 4 προσαγωγές στο Α.Τ. Πετραλώνων, μεταξύ των οποίων και ένας διαμερισματικός σύμβουλος της "Ανοιχτής Πόλης".

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, Δήμος Αθηναίων (Καμίνης) και Περιφέρεια (Σγουρός) απαίτησαν από την ηγεσία της αστυνομίας την άμεση καταστολή της διαμαρτυρίας της Λαϊκής Συνέλευσης και την προσαγωγή ατόμων για εκφοβισμό δικό τους καθώς και του κόσμου της Λαϊκής Συνέλευσης, με πρόσχημα την καταστροφή πινακίδων σήμανσης της Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κατέθεσε αγωγή κατά αγνώστων για την καταστροφή πινακίδων και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ Διοικητού του Α.Τ. Πετραλώνων, Εισαγγέλεα (και πολιτικών εκπροσώπων της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη), λήφθησαν ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις από τους προσαχθέντες για τα συμβάντα και αφέθησαν ελεύθεροι δίχως απαγγελία κατηγορίας.

Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μάϊος, ο Ιούνιος και η τελευταία μέρα του Αυγούστου είναι μόνον η αρχή γι΄αυτό που έρχεται …

Όνειρα γλυκά σ' αυτούς που ακόμα κοιμούνται.Γι΄αυτούς που έχουν ξυπνήσει εδώ και πολύ καιρό : θα τα ξαναπούμε εκεί έξω !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *