Προβολή ταινίας “Τα σταφύλλια της οργής”, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, 19:30

Στην Ελλάδα του 2013 οταν οι κολίγοι ζητάνε τα δεδουλευμένα, οι τσιφλικάδες απαντάνε με σφαίρες.
Κοινοι αγώνες ντόπιων & μεταναστών ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλευση.

bbbbbbbb

Οι φράουλες είναι βαµµένες µε το αίµα των εργατών γης

Κι όµως και τσιφλικάδες υπάρχουν και κολίγοι και το καθεστώς δουλείας βασιλεύει. Στη Μανωλάδα οι τσιφλικάδες, δηλαδή οι µεγαλοϊδιοκτήτες φυτειών φράουλας, µε τους επιστάτες, δηλαδή τους µπράβους τους πυροβολούν, βασανίζουν, κτυπάνε, σκοτώνουν, φυλακίζουν, κλέβουν και πληρώνουν ΑΝ πληρώνουν εξευτελιστικά µεροκάµατα στους χιλιάδες κολίγους, δηλαδή τους εργάτες γης.

Το καθεστώς που επικρατεί στην Ηλεία δεν αποτελεί παρεκτροπή ούτε εξαίρεση είναι ο κανόνας. Ο κανόνας που τα τελευταία ιδίως χρόνια διέπει κάθε εργασιακή σχέση. Φυσικά οι εργασιακές συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι ξένοι εργάτες είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτές που βιώνουν οι ντόπιοι (αν και αποτελούν τις µελλοντικές συνθήκες εργασίας για όλους µας), ιδίως οι µετανάστες χωρίς χαρτιά (το να µην έχει ένας εργάτης χαρτιά τον καθιστά ακόµα πιο «απαξιωµένο» και όµηρο στις ορέξεις του καθενός µιας και είναι άνθρωπος ο οποίος «δεν υπάρχει») οι οποίοι όντας οι πιο εξαθλιωµένοι αποτελούν εύκολη λεία στα νύχια του κάθε δαιµόνιου επιχειρηµατία ο οποίος εκµεταλλεύεται στο έπακρο την εξαθλίωση και την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για να πλουτίσει.

Το κράτος σε ρόλο υπηρέτη του κεφαλαίου νοµοθετεί και στην ουσία νοµιµοποιεί κάθε σχεδιασµό και επιδίωξη των αφεντικών εις βάρος των εργαζόµενων στρώνοντας µε αυτό τον τρόπο το δρόµο για την επέλαση ενάντια σε κάθε εργατικό κεκτηµένο (απελευθέρωση απολύσεων, µειώσεις µισθών, κατάργηση συλλογικών συµβάσεων, αύξηση ορίων ηλικίας, κατάργηση δώρων και επιδοµάτων, µη καταβολή δεδουλευµένων και ότι άλλο απαιτήσουν τα αφεντικά ώστε να διασφαλίσουν και να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους). Όλα αυτά τα οποία οδηγούν στην υποτίµηση της εργατικής δύναµης και κατά επέκταση της ίδιας της ζωής µας έχουν δηµιουργήσει µια συνθήκη στην οποία κάθε αφεντικό θεωρεί ότι όχι µόνο του ανήκει η εργατική δύναµη αλλά και η ίδια η ζωή του κάθε εργαζόµενου. Κι έτσι πιστεύει, µε τις ευλογίες του επίσηµου κράτους, ότι µπορεί να κάνει ότι θέλει ακόµα και να πυροβολεί τους εργαζόµενους όταν αυτοί διεκδικούν τα δεδουλευµένα τους.

Οι µόνοι που µπορούν και πρέπει να βάλουν φραγµό στους σχεδιασµούς του κεφαλαίου και του κράτους είναι οι ίδιοι οι εργάτες. Μέσα από αυτοοργανωµένους, αδιαµεσολάβητους, ριζοσπαστικούς αγώνες ντόπιοι και µετανάστες να αντισταθούµε στην καταπίεση, την εκµετάλλευση, τους επίπλαστους διαχωρισµούς, τους εξευτελισµούς και την συνεχιζόµενη υποβάθµιση των ζωών µας.

Ας µη σκύψουµε άλλο το κεφάλι, ας ορθώσουµε το ανάστηµά µας και ας σταθούµε ο ένας δίπλα στον άλλο ενάντια σε κάθε δυνάστη.

Μποϊκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για ένα κόσµο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας

Προβολή ταινίας “Τα σταφύλια της οργής” Σάββατο 27 Απριλίου 2013, 19:30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *