ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Το απόγευμα της 7ης Οκτωβρίου στη Γκορυτσά Ασπρόπυργου, δύο μετανάστες εργάτες γης, ο Ασφάκ Μαχμούντ και ο Βακάς Χουσείν δέχθηκαν δολοφονική επίθεση την ώρα που εργαζόντουσαν στα χωράφια, από πενταμελές τάγμα εφόδου νεοναζί. Οι φασίστες αφού ξυλοκόπησαν άγρια του μετανάστες με σιδερογροθιές και τους μαχαίρωσαν στο πρόσωπο, εξαφανίστηκαν. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα που συγκαλύπτει τα γνωστά στην περιοχή φασιστοειδή και που όταν γίνονται καταγγελίες εις βάρος των παρακρατικών τους φίλων είτε δεν κάνουν τίποτα, είτε συλλαμβάνουν τους ίδιους τους μετανάστες που καταγγέλλουν τις επιθέσεις, αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες έπειτα από πέντε ημέρες και μόνο εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε το ζήτημα λόγω της επιμονής των μεταναστών και της ανάδειξης της επίθεσης από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Οι τρεις από τους πέντε φασίστες συνελήφθησαν, αφού αναγνωρίστηκαν από τους μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο ως δια μαγείας “εξαφανίστηκαν”.

Αυτή η επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Την τελευταία περίοδο παρατηρούμε πως τα παρακρατικά τάγματα εφόδου επανεμφανίζονται, με πιο πρόσφατα περιστατικά αυτό του ξυλοδαρμού μετανάστη στη Λαμπρινή, την επίθεση σε αφισοκολλητές ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, αλλά και πολλές επιθέσεις πριν το καλοκαίρι πάλι στον Ασπρόπυργο, όπου οι μετανάστες δεχόντουσαν επιθέσεις στα χωράφια που εργάζονταν, στο δρόμο ακόμα και μετά από εισβολές στα σπίτια τους. Μάλιστα ως απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις έγιναν μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις, στις οποίες – πίσω από τους μπάτσους- εμφανίστηκαν και στελέχη της Χ.Α. (δίπλα τους και τα συγκεκριμένα φασιστοειδή).

Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι δήθεν καταγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν μας αποπροσανατολίζουν. Δεν ξεχνάμε πως οι ίδιοι και οι προκάτοχοί τους είναι αυτοί που δολοφονούν κατά εκατοντάδες τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και στα σύνορα, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν πίσω στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, τους εξαθλιώνουν και τους εξοντώνουν στις μητροπόλεις και στα εργασιακά κάτεργα. Όπως δεν ξεχνάμε πως τα Μ.Μ.Ε, που δήθεν τώρα σοκάρονται με τον ξυλοδαρμό των μεταναστών, έχουν αποκρύψει εκατοντάδες αντίστοιχες δολοφονικές επιθέσεις και συστηματικά προωθούν τον ρατσισμό και της μισαλλοδοξία.

Την ίδια στιγμή το κράτος και οι εκάστοτε πολιτικοί του διαχειριστές εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν και τον ντόπιο πληθυσμό, λεηλατούν τη φύση, εντείνουν τον έλεγχο και την επιτήρηση και ξεδιπλώνουν μία εκστρατεία καταστολής των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Είναι πλέον ολοφάνερο πως οι φασιστικές ομάδες ξαναπριμοτοδούνται από την κυριαρχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα μη μπορώντας πλέον να κερδίσει την συναίνεση των καταπιεσμένων, βγάζει ξανά στην προσκήνιο το παρακρατικό της δεκανίκι προκειμένου να αναχαιτίσει τους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, προκειμένου να διασπάσει το μέτωπο των από τα κάτω, αφυπνίζοντας τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας. Επιχειρεί να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες, θρέφει τον κοινωνικό κανιβαλισμό, προσπαθεί να κατακερματίσει το συλλογικό, καταστέλλει τους αγώνες, εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση ώστε να επιτύχει τον πλήρη έλεγχο και την υποταγή της κοινωνίας στους σχεδιασμούς της.

Γι΄ αυτό και ως αναρχικοί/ές συνεχίζουμε τον μαχητικό και από τα κάτω αγώνα σε κάθε πεδίο εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Προτάσσοντας την συλλογικοποίηση των αντιστάσεων και την οργάνωση του αγώνα μας για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και αφεντικά.

Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Ο κάθε παρακρατικός Ρουπακιάς, Λιακόπουλος, Στεργιόπουλος, ο κάθε Σιατούνης και Στράτος…το κάθε φασιστικό κατακάθι που θα σηκώνει χέρι ενάντια σε μετανάστες, σε συντρόφους/ισσες και αγωνιστές (αλήθεια τα Μ.Μ.Ε γιατί δεν μας λένε των ονόματα των νεοναζί συλληφθέντων; Δεν επιδεικνύουν την αντίστοιχη διακριτικότητα όταν πρόκειται για αναρχικούς αγωνιστές…), όποτε και κάθε φορά που θα επιχειρούν να επανεμφανιστούν στο δρόμο είτε ως Χρυσή Αυγή, είτε ως Ιερός Λόχος, είτε ως δήθεν «αγανακτισμένοι πολίτες», στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στο Εφετείο, στους δρόμους και στις πλατείες, από την Αθήνα μέχρι το Ωραιόκαστρο και από την Ελλάδα ως την Αμερική, θα παίρνουν την απάντηση που τους αναλογεί από τον κόσμο του αγώνα. Θα τσακίζονται.

Υ.Γ. Στις 4 Οκτώβρη βρεθήκαμε 50 σύντροφοι/σσες στη δίκη των δολοφόνων του Σαχτζάτ Λουκμάν. Πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σταλεί από τον “αντι”-φασίστα ΣΥΡΙΖΑ είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του Εφετείου. Οι φασίστες Δ. Λιακόπουλος και Χ. Στεργιόπουλος, βρήκαν μια καλή αφορμή για να μην έρθουν, μια που “έκτακτα” αποφασίστηκε να υπάρχει και εκείνη την ημέρα εκδίκαση της υπόθεσης “Χρυσή αυγή- Εγκληματική οργάνωση”, στον Κορυδαλλό. Δεν μάθαμε βέβαια να εμφανίστηκαν ούτε εκεί. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 16 Απρίλη του 2018.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *