ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ | Συγκέντρωση, Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 6μμ στα γραφεία της DASYC A.E. στην οδό Αρδηττού 32 (Μετς)

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Από το 2002, κάτοικοι και αγωνιστές/στριες των περιοχών μας δίνουμε μάχες ενάντια στην περίφραξη και την εμπορευματοποίηση του λόφου του Φιλοπάππου. Κράτος και αφεντικά, εφευρίσκοντας διάφορα νομικά πατήματα – όπως την ανακήρυξη του λόφου ως “οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου”- επιχείρησαν να τοποθετήσουν κάγκελα και φυλάκια ώστε να αποτρέψουν την ελεύθερη πρόσβαση των περίοικων και περιπατητών στο λόφο. Αυτό ήταν ένα μόνο βήμα για να προχωρήσουν προς την εμπορευματοποίηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου όπου έχοντας τον πλήρη έλεγχό του να μπορέσουν να τον εκμεταλλευτούν και να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη. Ένα βήμα που ανακόπηκε από τη μαχητική και δυναμική στάση όλων όσων πίστεψαν και πιστεύουν πως οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους και όχι στις επιχειρήσεις και στο κράτος.

Το γνωρίζαμε τότε και ήρθε και η πραγματικότητα να το επιβεβαιώσει, πως τα σχέδια των από τα πάνω για τον έλεγχο και την εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής μπορεί να ανακόπηκαν αλλά μόνο προσωρινά. Ούτως ή άλλως, η υπεράσπιση των γειτονιών μας και η διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων ζωής αποτελεί ένα συνεχές διακύβευμα όσο οι λίγοι εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν τους πολλούς, όσο δεν ανατρέπεται το υπάρχον πολιτικό- οικονομικό σύστημα.

Η προσπάθεια του κράτους και του κεφαλαίου για την εμπορευματοποίηση του Φιλοπάππου δεν έχει σταματήσει, μόνο που οι τακτικές του αλλάζουν. Αφού δεν μπόρεσαν  να «αλώσουν» συνολικά και με μία μόνο κίνηση τον λόφο, λόγω της σθεναρής αντίσταση των κατοίκων των γύρω περιοχών, τον κατακερματίζουν ώστε να αρπάξουν ό,τι δημόσιο και ελεύθερο υπάρχει περιμετρικά του μήπως και καταφέρουν να “πέσει και το τελευταίο προπύργιο” που είναι ο ίδιος ο λόφος. Στις αρχές του έτους κάτοικοι και αγωνιστές/στριες των περιοχών καλέστηκαν για άλλη μία φορά να τον υπερασπιστούν όταν ξανά άνοιξε η υπόθεση του «Διόνυσου» όπου τα 13 στρέμματα του λόφου του Φιλοπάππου που είναι χαρακτηρισμένα ως “άλσος και πλατεία” επιχειρήθηκε να περάσουν από τον Δήμο Αθηνών στο υπερταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) ώστε να μπορέσουν να τα ξεπουλήσουν.

Συνέχεια αυτού αποτελεί και η στοχοποίηση αυτή τη φορά του πάρκου στην οδό Ορλώφ. Η ιδιωτική εταιρία “DASYC A.E.-ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”(Αρδηττού 32, 5ος όροφος), διεκδικεί τον συγκεκριμένο χώρο με τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην εταιρική της περιουσία. Η συγκεκριμένη εταιρία, όπου μερικοί μόνο από τους πελάτες της είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και η INTRACOM, έχει κάνει εκ νέου προσφυγή στη δικαιοσύνη,  που εκδικάζεται στις 16 Γενάρη, ώστε να προστεθεί το πάρκο της οδού Ορλώφ στα περιουσιακά της στοιχεία. Οι διάφορες προσπάθειες περίφραξής του στο παρελθόν εκ μέρους της εταιρίας ήταν αποτυχημένες λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων των κατοίκων που ρίξανε τις περιφράξεις και κράτησαν το πάρκο ελεύθερο.

Η ιδιωτικοποίηση των ελεύθερων χώρων και η εμπορική εκμετάλλευσή τους, η μετατροπή γειτονιών, χωριών και πόλεων σε κάτεργα-φυλακές για τους κατοίκους τους – που τον πλήρη έλεγχο θα το κατέχουν διάφορα λογής αφεντικά που από κοινού με το κράτος στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και εκμετάλλευση των από τα κάτω- αποτελούν μία μόνο από τις εκφράσεις της ολομέτωπης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι κυρίαρχοι στην κοινωνία.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση να ορθώσουμε τις αντιστάσεις μας, αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και  αντιθεσμικά ώστε  να μην αφήσουμε κανένα πεδίο και σε κανέναν να εφαρμόσει τα βάρβαρα και αντικοινωνικά του σχέδια. Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για ζωή, γη και ελευθερία                        Για την οικοδόμηση ενός άλλου κόσμου, ενός κόσμου Ισότητας, Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΛΩΦ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Συγκέντρωση, Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 6μμ

στα γραφεία της DASYC A.E. στην οδό Αρδηττού 32 (Μετς)

 

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ’ Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *