Οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις θα νικήσουν!

Αλληλεγγύη στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού

Στις 13 Δεκέμβρη εκδικάζονται οι μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν τα αφεντικά των μαγαζιών Σαλαντίν και Βοτανοπωλείο, εις βάρος εφτά μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (Σ.Σ.Μ.). Πριν τρία χρόνια περίπου, μετά την νικηφόρα έκβαση του αγώνα που έδωσε –για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων, ενσήμων και επαναπροσλήψεων εργαζομένων στα συγκεκριμένα μαγαζιά- το Σωματείο ενημερώνεται ότι διενεργείται προανάκριση σε βάρος του για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης και εναντίων μελών του, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας. Την υπόθεση είχε αναλάβει τότε, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Από εκείνη τη στιγμή το Σ.Σ.Μ. τίθεται υπό αστυνομική παρακολούθηση, με το τμήμα της Ασφάλειας να συλλέγει πληροφορίες για τις δράσεις του, το καταστατικό, τα γραφεία του και τις δημοσιεύσεις του στο διαδίκτυο.

Αυτή η δίωξη, έρχεται ως συνέχεια των κατασταλτικών πρακτικών που χρησιμοποιήθηκαν τόσο απέναντι στη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), όσο καιαπέναντι στο Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ). Και τα δύο αυτά σωματεία έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες, ενταγμένες στην ίδια ενορχηστρωμένη και συνεχή προσπάθεια να ποινικοποιηθεί και εγκληματοποιηθεί κάθε από τα κάτω οργανωμένη, κινηματική, συνδικαλιστική παρουσία και δράση.

Σε μία εποχή όπου η όλο και εντεινόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, με τις συνθήκες στους χώρους εργασίας να γίνονται ολοένα και πιο αβάσταχτες, η μόνη προοπτική διεξόδου για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους δίνεται από τον κόσμος του αυτοοργανωμένου, αδιαμεσολάβητου, αντιθεσμικού αγώνα. Και για αυτό μπαίνει στο στόχαστρο του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών. Η από τα κάτω συνδικαλιστική δράση επιχειρείται να ποινικοποιηθεί, οι διαδηλώσεις καταστέλλονται, οι αναρχικοί αντιμετωπίζονται με το καθεστώς εξαίρεσης. Στόχος δεν είναι άλλος παρά η αναχαίτιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για την απρόσκοπτη επιβολή συνθηκών ελέγχου και επιτήρησης, υποταγής και φόβου στο σύνολο της κοινωνίας.

Απέναντι σε όσα προσπαθεί να μας επιβάλει η κυριαρχία εμείς οργανωνόμαστε στον δρόμο του συλλογικού αγώνα στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, τις σχολές, στις γειτονιές, στους δρόμους. Μέσα από τα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τα φοιτητικά και μαθητικά σχήματα ελευθεριακής κατεύθυνσης, μέσα από την κοινωνική, ταξική και πολιτική μας οργάνωση προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας στον σάπιο και χρεοκοπημένο κόσμο της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αναδεικνύοντας πως ο δρόμος της αυτό-οργάνωσης είναι η μόνη πραγματική διέξοδος με προοπτική νίκης για τους αγώνες των εκμεταλλευόμενων. Για την ανατροπή του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: ΠΕΜΠΤΗ 13/12, 9.00, Δικαστήρια Ευελπίδων, ΚΤΙΡΙΟ 12

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *