Ενημέρωση από το τριήμερο για τα 12 χρόνια αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Κόντρα στους ανέμους κάθε εξουσίας, πλέουμε προς την Ελευθερία

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το τριήμερο για τα 12 χρόνια από τη δημιουργία του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια. Δώδεκα χρόνια μέσα στους αγώνες για την Ελευθερία, την Ισότητα, την Αλληλεγγύη. Απέναντι στον φασισμό και τα παρακρατικά τάγματα εφόδου, στην κρατική καταστολή και τις επιθέσεις στο αναρχικό κίνημα και τις καταλήψεις του, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, στον αποκλεισμό από τα κοινωνικά αγαθά, ενάντια στη λεηλασία της φύσης και την εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων. Δώδεκα χρόνια ένα αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων που αναπτύσσονται στις γειτονιές μας και στην κεντρική πολιτική σκηνή για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Το ¡NO PASARAN! μπήκε ως το κεντρικό σύνθημα της αφίσας, γιατί τα γενέθλια του στεκιού πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κράτος και κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους αναρχικούς και τις δομές τους και συνολικά στον κόσμο που αντιστέκεται. Μια επίθεση που εκφράζεται με εκκενώσεις καταλήψεων αγώνα και στέγης προσφύγων και μεταναστών, με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την παρανομοποίηση του όπλου της απεργίας, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς αγωνιστών, τον εγκλεισμό εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύγχρονα Νταχάου, την εισβολή ενός στρατού κατοχής στην αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων.

Παίρνουμε θέσεις μάχης και δηλώνουμε πως δεν θα περάσει η τρομοκρατία, δεν θα μας λυγίσει η καταστολή. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μην επικρατήσει ο ρατσισμός και η εξατομίκευση. Ενάντια στον έλεγχο και την επιτήρηση, την καταπίεση, την εκμετάλλευση και την υποταγή στον κόσμο της εξουσίας. Δεν παραδινόμαστε, δεν οπισθοχωρούμε.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την θεατρική ομάδα Τσιριτσάντσουλες, τις Απρόβλεπτες εκδόσεις και τον μεταφραστή του βιβλίου “Ολτρετορέντε” το οποίο και παρουσίασε, και τους φίλους μουσικούς Γιάννη, Γιώργο και Δημήτρη που συνέβαλλαν με τη συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση αυτού του τριημέρου, καθώς επίσης ευχαριστούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τον κόσμο της γειτονιάς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και στήριξαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον χώρο του στεκιού λειτουργούσε το κινηματικό βιβλιοπωλείο και η δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ υπήρχε έντυπο υλικό από το λόγο και τις δράσεις του στεκιού, των μετώπων στα οποία συμμετέχει, της αναρχικής συλλογικότητας “Όμικρον 72” και της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων.

Ενάντια στην κρατική καταστολή

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΧΗ

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

¡NO PASARAN!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *