Ποιοι ειμαστε

afisa indymediablog

Κόντρα στους ανέμους κάθε εξουσίας…

Ζούμε, δουλεύουμε, κινούμαστε, αγωνιζόμαστε στις γειτονιές που ορίζονται από τους πρόποδες του λόφου του Φιλοπάππου. Το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, στα Κάτω Πετράλωνα, αποτελεί μια δομή αγώνα, ένα ακόμα λιθαράκι στο πλούσιο ψηφιδωτό των αντιστάσεων. Έναν πολιτικό χώρο όπου συλλογικά, αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά και χωρίς διακρίσεις, χαράζουμε απελευθερωτικές διαδρομές πάνω στον χάρτη της μητρόπολης. Διαδρομές αγώνα, που θα συνεισφέρουν ενεργά στην δημιουργία κοινότητας. Για να βαδίσουμε από κοινού ένα δρόμο ελευθερίας που θα θάψει για πάντα την γεωγραφία του κόσμου της εξουσίας.

Μετά από 6 χρόνια λειτουργίας ως πολιτική συλλογικότητα, ένας κύκλος κλείνει με θετικό πρόσημο για το μέλλον ώστε διαφορετικές επιλογές, στοχεύσεις και θέσεις που συνυπήρχαν ταυτόχρονα, να μπορέσουν να κατευθυνθούν προς τα εκεί που επιλέγει ο καθένας και η καθεμία. Για να πάμε ατομικά και συλλογικά ένα και περισσότερα βήματα μπροστά ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών.

Η συνύπαρξή μας όλα αυτά το χρόνια, μας έχει χαρίσει πολύτιμα εργαλεία, εμπειρίες αγώνα και συντροφικές σχέσεις. Από κοινού επιλέγουμε τη συνέχεια ύπαρξης του στεκιού Αντίπνοια, ως έναν πολιτικό χώρο που κουβαλά την δική του ιστορία, ως μια δομή που είναι αναγκαίο να δρα, να παρεμβαίνει και να απευθύνεται στις γειτονιές μας, συμβάλλοντας στο συνολικότερο αγώνα μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση.

Στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο που βρισκόμαστε, στο μέσον της πιο μεγάλης μεταπολεμικά επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία, βιώνοντας την ως κομμάτι των καταπιεσμένων, ορθώνουμε τις αντιστάσεις μας και συνεχίζουμε τους αγώνες μας, ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Απέναντι στην κουλτούρα της εξατομίκευσης και της αποξένωσης, επιλέγουμε να συλλογικοποιούμε τις ζωές μας δημιουργώντας τις σχέσεις αυτές που προτάσσουμε και οραματιζόμαστε, σχέσεις ισότητας, συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Κόντρα στους ανέμους κάθε εξουσίας, παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, χωρίς εκμετάλλευση. Για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

…πλέουμε προς την ελευθερία

Το στέκι Αντίπνοια βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστοβούλου και Πυλάδου στα Κάτω Πετράλωνα, με λόγο και δράση στις γειτονιές του Κουκακίου, των Πετραλώνων και του Θησείου. Έχει εβδομαδιαία συνέλευση, καθώς και “ανοιγμα” κάθε Τετάρτη 19:00-21:00. Στο χωρο λειτουργεί κινηματικό βιβλιοπωλείο, δανειστική βιβλιοθήκη και πραγματοποιούνται πολιτικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεματικά καφενεία, προβολές ταινιών κτλ.