Λαϊκή συνέλευση | 15 Φεβρουαρίου 2009

Λαϊκή συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Μερκούρη.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε έγινε μία πλατιά προπαγάνδιση της συνέλευσης με 1.500 αφίσες που κολλήθηκαν στις περιοχές μας καθώς και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων τυχαία (;) όλη την εβδομάδα ξεκολλούσαν μανιωδώς τις αφίσες από τους τοίχους των γειτονιών μας (είναι χαρακτηριστικό ότι από συγκεκριμένες περιοχές -οδός Γ. Κολοκοτρώνη, πλατεία Μερκούρη- τα συνεργεία έβγαιναν μέρα παραμέρα), ένω το «δημοτικό έργο» ήρθαν να ολοκληρώσουν τα σταλινικά απολιθώματα του κκε τα οποία σε Κουκάκι και Άνω Πετράλωνα προσπάθησαν να καλύψουν εξ’ ολοκλήρου -μάταια, βέβαια- τις αφίσες της λαϊκής συνέλευσης (χρόνια τώρα, όταν βλέπουν τη φράση «λαϊκή συνέλευση» βγάζουν… σπυράκια).

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η οργάνωση δράσεων για την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Το επόμενο Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στο Πάντειο πανεπιστήμιο, η λαϊκή συνέλευση καλεί σε μία συνάντηση ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με την υπόθεση της Κωνσταντίνας όσους και όσες ασχολούνται με το θέμα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Μεταξύ αυτών που έχουν καλεστεί είναι η «ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα» , η πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων, λαϊκές συνελεύσεις άλλων γειτονιών, δικηγόροι και η ψυχίατρος Κ. Μάτσα που βρίσκονται σε επαφή με την ίδια την Κωνσταντίνα κ.α.

Στη σημερινή συνέλευση βρέθηκαν, ύστερα από σχετικό κάλεσμα, και άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη της ΕΣΗΕΑ για μία συζήτηση σχετικά με την υπόθεση του ρουφιάνου Καλπάκα Αντώνη ο οποίος εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα να καταγράφει κρυφά τη λαϊκή συνέλευση για λογαριασμό του zougla.gr και του γνωστού τηλερουφιάνου Τριανταφυλλόπουλου.

Η λαϊκή συνέλευση ανανέωσε το ραντεβού της για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, στις 2 του Μάρτη, στο λόφο του Φιλοπάππου. Νέα λαϊκή συνέλευση με θέματα συζήτησης τόσο την υπόθεση της Κούνεβα όσο και την προοπτική της δημιουργίας κοινωνικού ιατρείου στις περιοχές μας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 12 μ.μ., στην πλατεία Μερκούρη.