Παρέμβαση της ανοιχτής συνέλευσης στους ΗΣΑΠ Ταύρου και Πετραλώνων | 11 Φεβρουαρίου 2011

 

Από το blog της ανοιχτής συνέλευσης.

Ενώ οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ελληνικού κράτους απέναντι στη μαζική άρνηση πληρωμών (στους σταθμούς των διοδίων και στο αστικό συγκοινωνιακό δίκτυο) δρομολογούνται, εμείς δρομολογούμε τις δικές μας αρνήσεις απέναντι στη διαρκή οικονομική μας αφαίμαξη.

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου, λοιπόν, ύστερα από σχετική απόφαση της τελευταίας ανοιχτής συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον ηλεκτρικό σταθμό του Ταύρου. Μπλοκαρίστηκαν τα μηχανήματα έκδοσης και επικύρωσης εισιτηρίων, κρεμάστηκε πανό και μοιράστηκε το κείμενο της συνέλευσης. Η, ούτως ή άλλως, περιορισμένη ροή των επιβατών στο συγκεκριμένο σταθμό βοήθησε να αναπτυχθούν διάλογοι με τους επιβάτες τόσο γύρω από το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης, όσο και γύρω από τους τρόπους αντίστασης που έχουν σαν βάση τους την αυτοοργάνωση και την ανάληψη δράσεων “από εμάς, για εμάς”.

Μετά την παρέμβαση στον Ταύρο ακολούθησε μοίρασμα κειμένων στον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων, που καλούν σε νέα ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 12μμ στην πλ. Μερκούρη.