ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους 92 διωκόμενους συντρόφους-ισσες για την ανακατάληψη της βίλα Αμαλίας ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Σε μία εποχή όπου η όλο και εντεινόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ο κόσμος του αγώνα και οι αυτοοργανωμένες και από τα κάτω δομές του, μπαίνουν στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, προκειμένου να τρομοκρατηθούν όσοι αγωνίζονται και να αναχαιτιστούν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, ώστε να επιτευχθεί η εγκαθίδρυση συνθηκών υποταγής και φόβου στο σύνολο της κοινωνίας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που ανήλθε στην εξουσία μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να αποδεικνύει πως το κράτος έχει συνέχεια, τηρώντας την πολιτική των προκατόχων της. Δηλαδή τόσο την πολιτική της φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και περιστολής των ελευθεριών των καταπιεσμένων όσο και την καταστολή των αντιστάσεων και των αγωνιζόμενων, στοχοποιώντας κατά βάση τους αυτοοργανωμένους και ακηδεμόνευτους αγώνες και τις δομές τους. Από το 2015 μέχρι και σήμερα έχει εκκενώσει δεκάδες καταλήψεις αγώνα και αυτοοργανωμένες δομές προσφύγων και μεταναστών σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ οι εξαγγελίες της για συνέχεια των επιχειρήσεων κάνει φανερό πως οι χώροι αγώνα βρίσκονται σταθερά στο κέντρο του κατασταλτικού κάδρου. Ενώ συμπληρωματικά στην επίσημη κρατική καταστολή δρουν, πάντα με την ανοχή και τη στήριξη της αστυνομίας και τα παρακρατικά τους δεκανίκια. Οι επιθέσεις από φασίστες όλο και πληθαίνουν με αποκορύφωμα το κάψιμο της κατάληψης Libertatia από νεοναζί και φασιστοχούλιγκανς την ημέρα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στη Θεσ/νίκη και τη δολοφονική επίθεση στον ΕΚΧ Φαβέλα στον Πειραιά από τάγμα εφόδου της Χ.Α.

Μέσα σε αυτήν τη συγκυρία, την Πέμπτη 22 Μαρτίου δικάζονται οι 92 σύντροφοι και συντρόφισσες που προχώρησαν στην ανακατάληψη της Βίλα Αμαλίας τον Γενάρη του 2013. Σε μια περίοδο όπου η τότε πολιτική διαχείριση έχοντας χάσει κάθε ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης είχε επιλέξει τη μόνη επιλογή που της επέτρεπε να εφαρμόσει τη βίαιη κατάργηση μιας σειράς κοινωνικών και ταξικών κατακτήσεων των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Την άγρια καταστολή. Κομμάτι της συνολικής επίθεσης στους από τα κάτω αποτέλεσαν και οι εισβολές και εκκενώσεις σε μια σειρά καταλήψεων. Αποκορύφωμα αυτού του σχεδιασμού ήταν οι εκκενώσεις της βίλα Αμαλίας και της Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά αλλά και η εισβολή στη Λέλας Καραγιάννη 37. Η ανακατάληψη της βίλα Αμαλίας στις 9 Γενάρη του 2013 αποτέλεσε το πιο χαρακτηριστικό γεγονός από το πλήθος των κινήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας για την υπεράσπιση των καταλήψεων. Απέναντι στη στρατηγικής σημασίας για το κράτος επίθεση στον κόσμο του αγώνα, η αποφασιστικότητα των αναρχικών να τις υπερασπιστούν σθεναρά καθώς και η συσπείρωση ευρύτερων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών δυνάμεων, με αποκορύφωμα τη δυναμική πορεία περισσότερων από 10 χιλιάδων ατόμων, σε αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, έβαλαν φραγμό στο ξεδίπλωμα της κατασταλτικής επιχείρησης εκείνης της περιόδου.

Οι καταλήψεις και τα στέκια μας στοχοποιούνται γιατί είναι αναχώματα στην καπιταλιστική και κρατική επέλαση, γιατί εδαφικοποιούν και κοινωνικοποιούν τους αγώνες και τις αντιστάσεις των από τα κάτω. Γιατί ήταν και θα είναι οδοφράγματα απέναντι στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Το βάθεμα της επίθεσης και η συνεπακόλουθη απογοήτευση και ηττοπάθεια μπορούν να απαντηθούν με τη σύνδεση, στο δρόμο του αγώνα, των κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών συλλογικοποιήσεων. Μέσα από τη συμμετοχή στους αγώνες που ανοίγονται σε όλα τα πεδία, χτίζοντας κοινότητες και δομές που θα αποτελέσουν τα σημεία εδαφικοποίησης, ορατότητας και διάχυσης των προταγμάτων μας. Μέσα από την οργάνωσή μας σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας: στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στην εργασία, στους δρόμους βάσει των αρχών της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας.

Θα υπερασπιστούμε τους χώρους μας ως όχημα αλλά και ως εστίες ζωής και αγώνα για την κοινωνική επανάσταση,την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΡΑΤΟΣ,ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 22 Μαρτίου, Δικαστήρια Ευελπίδων, 9 μ.μ.

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *