ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ- PETRIT ZIFLE, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ | ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ,

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ- PETRIT ZIFLE

Τον Γενάρη του 2013 πέφτει νεκρός ο μετανάστης-εργάτης Σαχζατ Λουκμάν από τα μαχαίρια των φασιστών Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο. Η δολοφονία του αποτελεί το αποκορύφωμα των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών εκείνης της περιόδουΜια περίοδος η οποία ολοκληρώθηκε με τη δολοφονία του αντιφασίστα  Π. Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου στο Κερατσίνι, από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α.

Στις 25 Νοέμβρη του 2018, δολοφονείται στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, ο αλβανικής καταγωγής-εργάτης γης Petrit Zifle από τον φασίστα και μέλος της Χ.Α. (εκλογικό της αντιπρόσωπό) Δημήτρη Κουρή, επειδή τόλμησε να σταθεί απέναντι στην εθνικιστική ρητορική του νεοναζί δολοφόνου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Μέσω της προώθησης του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας από κρατικούς θεσμούς  (Μ.Μ.Ε, κόμματα, εκκλησία) με αφορμή την ανακίνηση του «μακεδονικού ζητήματος» επιχειρείται η συγκρότηση ενός αντεπαναστατικού φασιστικού πόλου στον δρόμο, στην υπηρεσία του συστήματος, ως κρίσιμου παράγοντα για την απρόσκοπτη επιβολή των όρων λεηλασίας της κοινωνίας και της φύσης. Έτσι, παρακρατικές-φασιστικές ομάδες επανεμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο, επιχειρώντας να διαχύσουν το ρατσιστικό και φασιστικό μίσος (ακόμα και στα σχολεία),  αλλά και με την κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων επιτίθενται σε καταλήψεις και χώρους αγώνα, όπως ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia τον Γενάρη του 2018, η δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ Φαβέλα στον Πειραιά και στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, οι επανειλημμένες επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και ο εμπρησμός του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό, στον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό και την νομιμοποίηση της παρακρατικής βίας των φασιστών , στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται ο κόσμος των από τα κάτω και αδιαμεσολάβητων κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες και νεολαίοι/ες για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Τρίτη 22 Ιανουαρίου, 9:00 Εφετείο Αθηνών

Αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Ομάδα Αδράστεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *