ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου, ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις του ιταλικού κράτους ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκένωσης της αναρχικής κατάληψης Asilo Occupato στο Τορίνο. Ολόκληρη η επιχείρηση διήρκησε περίπου 30 ώρες ,λόγω της σθεναρής αντιστάσης που πρόβαλαν οι καταληψίες -αναρχικοί συντρόφοι, καθώς αρνήθηκαν να βγουν από την κατάληψη και να την παραδώσουν στους μπάτσους, αλλά ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν 6 σύντροφοι, οι οποιοι βρίσκονται σε καθεστώς απομόνωσης , με βάση τον αντιτρομοκρατικό άρθρο 270 που τους κατηγορεί για επιθέσεις ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς διαχείρισης κέντρων κράτησης προσφύγων –μεταναστών (CPR).

Το κτίριο της Αsilo Occupato καταλήφθηκε το 1995 και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους, συμμετέχοντας σε πλήθος κοινωνικών και ταξικών αγώνων, όπως τις μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στις εξώσεις και την ανάπλαση των παλιών εργατικών συνοικιών του Τορίνο, τις κινήσεις ενάντια στις επαναπροωθήσεις προσφύγων- μεταναστών και τους αγώνες ενάντια στους σιδηρόδρομους υψίστης ταχύτητας (No TAV). Αμέσως μετά τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική διαδήλωση από περίπου 2000 συντρόφους/ισσες , στην πόλη του Τορίνο, επιδιώκοντας την προσέγγιση του κτιρίου και την επανακατάληψη του. Αμέσως, ξέσπασαν πολύωρες συγκρούσες με τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 συντρόφων και δεκάδες σοβαρούς τραυματισμούς.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 7 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΡΕΝΑΤΑ» ΣΤΟ ΤΡΕΝΤΙΝΟ

Μόλις λίγες μέρες μετά την εκτεταμένη κατασταλτική επιχείρηση του ιταλικού κράτους στο Τορίνο, λαμβάνει χώρα, αυτή τη φορά στον βορρά της Ιταλίας στο Τρεντίνο, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΡΕΝΑΤΑ». Για μια ακόμη φορά, στο επίκεντρο των διώξεων βρίσκονται οι αναρχικοί αγωνιστές/στριες. Σε μια θεαματική κατασταλτική επιχείριση, αποτελούμενη από περίπου 150 μπάτσους, γίνεται ταυτόχρονη εισβολή σε εργασιακούς χώρους, σε σπίτια συντρόφων/σσών αλλά και συγγενικών τους προσώπων, σε αναρχικά στέκια, σε κοινωνικούς χώρους και κοινωνικά γυμναστήρια. Ο απολογισμός της επιχείρησης είναι η σύλληψη επτά αναρχικών και η προφυλάκισή τους σε διάσπαρτες φυλακές του νομού, καθώς και ο κατ’ οικόν περιορισμός μιας συντρόφισσας λόγω εγκυμοσύνης. Ορισμένες από τις κατηγορίες που τους προσάπτουν είναι η κατοχή και κατασκευή πλαστών εγγράφων, η συγκρότηση οργάνωσης με σκοπό την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος , η κατασκευή, κατοχή και μεταφορά εκρητικών υλών και όπλων και πολλές επίθεσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τόσο η εκκένωση της αναρχικής κατάληψης στο Τορίνο, όσο και η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην πόλη του Τρεντίνο είναι κομμάτι της πάγιας κατασταλτικής πολιτικής του ιταλικού κράτους απέναντι στους αγωνιζόμενους, όπου εφαρμόζεται με ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα τον τελευταίο καιρό, από την νεοφασιστική κυβέρνηση Salvini- Di Maio. Μια κατασταλτική εκστρατεία που στοχεύει στην εγκληματοποίηση και ποινικοποίηση του αναρχικού αγώνα και δράσης και στην καταστολή των κοινωνικών κέντρων και καταλήψεων στην Ιταλία. Οι συλλήψεις, οι ειδικές συνθήκες φυλάκισης και ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών αποσκοπούν αφενώς στον αφανισμό κάθε μορφής αντίστασης και αγώνα που ορθώνεται στην ιταλική επικράτεια και αφετέρου στην πολιτική και φυσική εξόντωση των αναρχικών αγωνιστών και αγωνιστριών.

Σε μια συνθήκη διαρκούς αυξανόμενης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου προς τα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, οι αδιαμεσολάβητοι, αντιθεσμικοί, κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες που δεν μπορούν να αφομοιωθούν και να χειραγωγηθούν από την εξουσία και υψώνουν αναχώματα ενάντια στην επιβολή ολοένα και πιο δυσβάσταχτων όρων διαβίωσης, βρίσκονται στην κορυφή της κατασταλτικής πολιτικής ατζέντας του συστήματος.

Από την δική μας πλευρά, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Asilo Occupato και στους αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονται στις φυλακές του ιταλικού κράτους. Απέναντι στην επιθέτικοτητα του κρατικού – καπιταλιστικού συστήματος και την καταστολή οφείλουμε να αντιτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου και τη διασύνδεση των αγώνων μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε. Έχοντας ως όραμα την κοινωνική επανάσταση, πορευόμαστε στον δρόμο για την ολοκληρωτική συντριβή του κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 6 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ASILO OCCUPATO ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *