ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα, μετά την αναβολή της πορείας που διοργάνωνε η συνέλευση No Pasaran! προς το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μικρή ομάδα συντρόφων και συντροφισσών ανάρτησε πανό απέναντι από το κτήριο του υπουργείου στην οδό Θηβών.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα!

Να σταματήσει τώρα το απάνθρωπο καθεστώς εξαίρεσης και εξόντωσης προσφύγων και μεταναστών εν μέσω πανδημίας με τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης! Αξιοπρεπής στέγαση και περίθαλψη για όλες και όλους!

iΝο Pasaran!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Η διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες/στριες, την οποία διοργάνωνε η συνέλευση NO PASARAN! προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το Σάββατο 21 Μάρτη 2020, ακυρώνεται με βάση τις αρχές της συλλογικής αυτοπροστασίας και την κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στην εξάπλωση της παγκόσμιας πανδημίας

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας ανυπολόγιστης ανθρωπιστικής καταστροφής και πρωτόγνωρης κοινωνικής κρίσης, όπου με τραγικό τρόπο αναδεικνύονται οι γιγαντιαίες αντιφάσεις της πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας και εντέλει η εγκληματική και δολοφονική φύση του κρατικού – καπιταλιστικού συστήματος εξουσία για την μεγάλη πλειοψηφία της εκμεταλλευόμενης κοινωνίας και ειδικά των πιο φτωχών και ευάλωτων κοινωνικών κομματιών. Το κράτος υπερασπίζεται πρωτίστως την εξουσία του και τη συσσώρευση του πλούτου στα χέρια του κεφαλαίου έχοντας στερήσει από την κοινωνία απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφή, με τις μεγάλες ελλείψεις στις απαραίτητες ιατρικές υποδομές (προσωπικό, υλικό, νοσοκομεία) να αποτελούν ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που κατά χιλιάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό ασφυκτικές, άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης είναι αντιμέτωποι με ένα ναζιστικής έμπνευσης καθεστώς εξαίρεσης και εξόντωσης χωρίς καμία δυνατότητα αυτοπροστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας. Σε αυτήν την οριακή στιγμή όπου απειλούνται άμεσα οι ζωές χιλιάδων παιδιών, γυναικών και αντρών που βρίσκονται έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κράτος εντείνει την εγκληματική αντιμεταναστευτική πολιτική της φυλάκισης, του αποκλεισμού από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, της απαγόρευσης μετακίνησης, της εκκένωσης στεγαστικών καταλήψεων, της διακοπής των διαδικασιών ασύλου, κάνοντας ασφυκτικότερες τις συνθήκες εγκλεισμού. Μετατρέπει όλα τα κέντρα κράτησης σε κλειστές φυλακές και καταδικάζει ολόκληρο τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό στον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης προσβολής από τον ιό με αναπόδραστες τραγικές συνέπειες.

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΕΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

¡NO PASARAN!

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *